Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Με μεγαλοπρέπεια η εορτή του Αγίου Θεράποντα στην περιοχή του Ζωγράφου (ΦΩΤΟ)

14Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr
Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Θεράποντα στην περιοχή του Ζωγράφου.
Κατά τον φετινό εορτασμό εσπερινό και Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι η προσεύλεση του κόσμου ήταν μεγάλη, οι οποιοί έσπευσαν να ασπαστούν τα ιερά λείψανα του Αγίου.
Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου
μίλησε για την αγιότητα που περιβάλει τον Άγιο Θεράποντα, ενώ αναφέρθηκε στην λαμπρή ζωή που είχε με αποτέλεσμα να φτάσει την αγιοσύνη.
Αμέσως μετά ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Χαράλαμπος Πανόπουλο,  ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο για την συμμετοχή στην ιερά πανήγυρη και ευχήθηκε κάθε καλό στην πορεία της Αρχιεροσύνης του.
Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Αβύδου αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους ιερείς, σημείωσε το μεγάλο έργο που γίνεται στην εν λόγω ενορία και ευχήθηκε καλή συνέχεια.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Θεράποντος και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ιερά παράκληση του Αγίου.
Ο Άγιος Θεράποντας Ζωγράφου αποτελεί την μοναδική ενορία στην κεντρική και νότια Ελλάδα που φέρει το όνομα του Ιερομάρτυρος και Επισκόπου Κύπρου με ενοριακή παρουσία σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας με την παρουσία των Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ε. Μ. Πολυτεχνείου.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
http://romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.