Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Εορτασμός της Ανάληψεως στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 17.5.2018

Σήμερα πανηγυρίζουμε την Ανάληψη του Χριστού, με την οποία ο Κύριος ολοκλήρωσε το απολυτρωτικό και σωτηριώδη έργο Του πάνω στη γη.
Η άνοδός Του στον Ουρανό ήταν η συνέχεια της Γεννήσεως, Βαπτίσεως, διδασκαλικού έργου, της Σταυρώσεως αλλά και της Αναστάσεώς Του.
  Με την Ανάληψή Του ολοκληρώθηκε το επίγειο έργο, αλλά η ανθρωπότητα όμως δεν έχει σωθεί ακόμη, γιαυτό, αυτό που έφερε έπρεπε να γίνει
προσωπικό θέμα του καθενός.
Δηλαδή το γενικό και αντικειμενικό να γίνει ατομικό, και αυτό έγινε με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπου το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιο, αναλαμβάνει την διακονία της κοινής ενέργειας του Τριαδικού Θεού.

Η Ανάληψη του Κυρίου όμως δεν μας παραπέμπει μόνο στην Πεντηκοστή, αλλά στη συνέχεια μας παραπέμπει και στη Δευτέρα Παρουσία.
Ο ένδοξος ερχομός Του για Δεύτερη φορά, αποτελεί συνέχεια της Πρώτης Παρουσίας Του, όπου το τέλος της, ήταν η Ανάληψη, αλλά και της μυστηριώδους παρουσίας Του εν Αγίω Πνεύματι στην Εκκλησία.

Η Δευτέρα Παρουσία αποτελεί την προοπτική και την προσμονή των Χριστιανών, όπου τρεφόμαστε και από το μέλλον, η οποία θα φέρει την τελική κρίση των ανθρώπων.
Στην κρίση αυτή και στη συνέχειά της, την Αιώνια Βασιλεία του Θεού, κατά την οποία θα κυριαρχεί ο Κύριος και βλέποντας την οριστική και τελική έκφραση του Βασιλικού Αξιώματος του Κυρίου, στοιχείο του οποίου είναι η Ανάληψή Του.
Ο Χριστός Βασιλέας είναι ο νικητής Χριστός, κατά της αμαρτίας, κατά του διαβόλου, και κατά των παθών του ανθρώπου....


    Σ΄ όλη την οικουμένη σήμερα η ορθοδοξία μας τιμά με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου.
Έτσι και στο νησί της Σαντορίνης το οποίο είναι διάσπαρτο από πανέμορφους μικρούς και μεγάλους ναούς, εκ των οποίων, ένας εξ΄ αυτών είναι και ο μικρός δίκλητος ιερός ναός της Αναλήψεως που βρίσκεται μέσα στα κατηφορικά γραφικά σοκάκια στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης, κοντά στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της περιοχής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη μπακαλιάρο τηγανητό με μικρές ντοματούλες, αλλά και ντόπιο σπιτικό κρασί!      
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες και βίντεο από τον εορτασμό της ημέρας, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά & Ευλόγημένα
 Δείτε το βίντεο!


 Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Πέμπτη της Αναλήψεως & το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, μέσα από τα έθιμα τις συνήθειες από την πηγή της λαογραφίας μας! 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώΕορτασμός της Ανάληψεως στον Καρτεράδο Σαντορίνης, 9.6.2016 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 20.5.2015

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 28.5.2014 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ . Εορτασμός Ανάληψης στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, Μάιος 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Ανάληψης στον Καρτεράδο της Σαντορίνης, 24 Μαΐου 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ανακαίνιση ενοριακού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος στο Καρτεράδο 23.5.2012

Το Ιερό σημείο της Αναλήψεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.