Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Εορταστική εκδήλωση για την Μητέρα από την Κατηχητική Συντροφιά Γυναίκων Έξω Γωνιάς Σαντορίνης 4.2.2018

Μία ξεχωριστή κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση τιμής & αγάπης σε όλες τις μανούλες διοργάνωσε με απόλυτη  επιτυχία η κυρίαρχη ομάδα του τομέα της Κατηχητικής Συντροφιάς του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα, η οποία έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος.
Η γιορτή της μητέρας είναι αφιερωμένη προς τιμήν
της μητέρας και της μητρότητας.
Οι πρώτες αναφορές για την γιορτή της μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.
  Στην σύγχρονη Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου όπου η εκκλησία μας  γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία.
Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες και σαραντίζουν τα νεογέννητά τους.
Έτσι λοιπόν ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε στη χώρα μας  από το 1929.
Όμως μετέπειτα και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο εορτασμός αυτός ατόνησε και ενισχύθηκε  από την δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού κατά την 2η Κυριακή του Μαΐου.
Εμείς ως ορθόδοξος λαός θα πρέπει να επανέλθουμε και να  πανηγυρίζουμε  στον παλαιότερο εορτασμό με την Υπαπαντή του Κυρίου. 

   Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τα διάσπαρτα σημεία του νησιού.
Την εορτή άνοιξε η Κατηχητική Χορωδία Γυναικών Έξω Γωνιάς υπό την κατηχήτρια και διοργανώτρια της εορταστικής εκδήλωσης κ. Αθανασία Σαλιβέρου, με τα απολυτίκια της Υπαπαντής του Κυρίου και του Αγίου Παντελεήμονος.
Στη συνέχεια, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τη μητέρα από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαριού κ. Βάγια Μπισλιαγάκη, αλλά και από άλλα μέλη της κατηχητικής συντροφιάς, όπου και αναφέρθηκαν για τη σημαντική προσφορά της μητέρας, καθώς και ειδική αναφορά  στις  μητέρες των Τριών Ιεραρχών οι οποίες ακολουθούσαν ως πρότυπο μητέρας την ίδια τη Θεοτόκο, αλλά και στο χρέος που έχουν οι σύγχρονες χριστιανές μητέρες απέναντι στα παιδιά τους. 
Η εκδήλωση αυτή πέρα από τον εορτασμό της μητέρας, στόχο είχε να αναδείξει την ισότητα των φύλων μέσα στην οικογένεια, την αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη ανάμεσα στους γονείς αλλά και από τα παιδιά προς τους γονείς τους, το θαυμασμό των παιδιών για τους γονείς, που αποτελούν το πρώτο πρότυπο για τα δύο φύλα και τα έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα στην οικογένεια. 
  Μετέπειτα ακολούθησαν διάφοροι ύμνοι από τη χορωδία της ομάδος, αλλά εκείνο που μας εξέπληξε περισσότερο είναι η απόδοση του τραγουδιού ¨Τζιβαέρι" το οποίο ερμήνευσε τόσο γλυκά - τονικά και "ζωντανά" ένα από τα μέλη της παρέας κ. Σούλα Γιούκα!


Προς ένδειξη σεβασμού αγάπης και παραδείγματος τιμήθηκε η μητέρα - γιαγιά αλλά και προγιαγιά κ. Μαριώ Φουστέρη του "Γκαζούρα".
Επίσης ανάλογη τιμή είχαν και τρεις γυναίκες τρόφιμοι του μοναδικού στο νησί μας Πτωχοκομείου - Γηροκομείου της Έξω Γωνιάς.
Ανάλογος ήταν και ο χαιρετισμός από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και εφημέριο του Καρτεράδου π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, αλλά και από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο - Αναστάσιο Ζώρζο, με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο της μητέρας.
Καταπληκτική  και απολύτως ρυθμική ήταν  η παρουσία του χορευτικού σχήματος από την δασκάλα χορού κ. Αρτεμία Δεναξά των γυναικών Καμαριού.
Όμως το πιο ωραίο ήταν κατά το κλείσιμο της τελετής όλοι μαζί, παρουσιαστές και παρευρισκόμενοι, βροντοτραγούδησαν το επίκαιρο δημοτικό τραγούδι και λόγω ημέρας (2 Φεβρουαρίου 2018) του συλλαλητηρίου των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, "Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα....", αφιερωμένο στην Πατρίδα Μητέρα.
Ένα παλιό και ξεχασμένο τραγούδι που γνωρίζαμε εμείς οι παλαιότεροι από τα μαθητικά μας χρόνια, το οποίο χορεύαμε και τραγουδούσαμε στις αυλές του σχολείου! 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε μπουφές από την συμμετοχή των ενδιαφερομένων γυναικών.
   Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική εκδήλωση προς τιμή της μάνας, ευχαριστώντας παράλληλα  όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της όμορφης και λαμπρής εορταστικής εκδήλωσης, και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.
   Η Κατηχητική Συντροφιά Γυναικών του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους της Έξω Γωνιάς Σαντορίνης, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα διοργανώνει ομιλίες κάθε Δευτέρα στις 7:00 το απόγευμα στην εκκλησιαστική αίθουσα του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους της Σαντορίνης.
Αμέσως μετά μπορείτε να δείτε το περιγραφόμενο εορτασμό της μητέρας από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Δείτε το βίντεο!!!


Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού  της ευρύτερης  περιοχής του Πύργου της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Mουσική εκδήλωση στην Κάναβα του Αγίου Παντελεήμωνα της Έξω Γωνιάς Θήρας από την παιδική χορωδία Παραμυθία του ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετσ Ρωσίας 12.7.2016 

 


 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Παντελεήμωνος στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 27.7.2015 

 


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από την Κατηχητική Συντροφιά Καμαριού Σαντορίνης 10.12.2017 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ.  Φωτοκάλαντα από την Κατηχητική Συντροφιά Καμαριού Σαντορίνης 5.1.2018

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Μητροπολίτης Θήρας: ''Η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία συνιστά βιασμό της ιστορικής αλήθειας'' 

 

 


 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπου στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 10.2.2018

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.