Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης!!!

Στα γιορτινά "ντύνεται" σιγά σιγά η περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης και στο σημείο έξω από την νεότευκτη πλατεία της περιοχής, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του χωριού.
Τοποθετήθηκε η καθιερωμένη φάτνη, το ανάλογο δέντρο δίπλα απ΄ αυτή, αλλά και διάφορα άλλα φωτιζόμενα δενδράκια κατά το μήκος της πλατείας.
Με την εικόνα αυτή, ο καθένας μας αισθάνεται ότι πορευόμαστε στο εορταστικό κλίμα των
Χριστουγέννων!
Πέρα όμως από τις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες που κυριαρχούν στα πέρατα του κόσμου, θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο πραγματικό νόημα και το μήνυμα των Χριστουγέννων.
   Με την ενανθρώπηση του Θεού ανοίγεται και πάλι για τον άνθρωπο η Βασιλεία του Θεού και μπορεί να επιτευχθεί από αυτόν ο αρχικός του προορισμός!  

Με τη Γέννηση του Χριστού ο άνθρωπος άρχισε και πάλι να νιώθει τη θέρμη της αγκαλιάς του Θεού να βιώνει τη Βασιλεία Του ως την αληθινή πατρίδα και ως το πατρικό του σπίτι.
Τις δωρεές αυτές του ερχομού του Χριστού, που τις ξεκίνησε με τη Γέννησή Του και τις ολοκλήρωσε με όλη τη ζωή Του και μάλιστα με τον Σταυρό και την Ανάστασή Του, καθώς και με την αποστολή του Πνεύματός Του την ημέρα της Πεντηκοστής, τις απολαμβάνει ο κάθε πιστός μέσα στην Εκκλησία, το ζωντανό σώμα του Χριστού. 
Ιδιαιτέρως στην εν μετανοία συμμετοχή στο σώμα και το αίμα του Χριστού γεύεται ο πιστός τις θεοποιές ενέργειες Εκείνου, που τον καθαρίζουν από κάθε αμαρτία και τον ενισχύουν δραστικά στην πορεία του προς τη θέωση. 

Έτσι η Γέννηση του Χριστού προεκτείνεται στο χρόνο μέσα από το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. 

Στη Θεία Ευχαριστία, το κέντρο της Εκκλησίας, η ενσάρκωση του Χριστού βρίσκει την πληρότητά της. 
Κατά συνέπεια Χριστιανός που δεν κοινωνεί εν μετανοία το σώμα και το αίμα του Χριστού, ιδίως τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει.
Έτσι λοιπόν με τη Γέννηση του Χριστού, σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο:
Ο Άκτιστος κτίζεται, ο Αχώρητος χωρείται και ο Πλουτοδότης πτωχεύει με τη σάρκα μου, για να πλουτίσω εγώ με τη Θεότητά Του.

Αυτές λοιπόν τις μεγάλες στιγμές της Ορθοδοξίας, η Φάτνη του Χριστού ας είναι στις καρδιές μας, και ας μη λησμονούμε να παραθέτουμε τα πάντα στο Χριστό....!
Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα  στους αγαπημένους αναγνώστες του Αρμενιστή, αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο.
Ο Ερχομός Του ας πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας με το Ουράνιο και Πανάγιο Φως της Αγάπης Του…. !


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!!!!!

 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Χριστουγεννιάτικες εικόνες από την Τζούλια στο Καμάρι της Σαντορίνης 6.12.2014 

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.