Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Εορτασμός Αγίου Αβερκίου στον Πύργο Σαντορίνης 22.10.2016

Στην περιοχή του Πύργου εορτάστηκε ο Άγιος Αβέρκιος από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία της περιοχής, αλλά και από τον εφημέριο του χωριού.Σήμερα υπάρχουν δύο ναοί  στην επικράτεια της χώρας μας, επ΄ ονόματι του Αγίου Αβερκίου και βρίσκονται στη Σαντορίνη.
Ο ένας στον Πύργο της Σαντορίνης,  μέσα στα στενά και γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού του Πύργου και πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού, ο οποίος είναι μετόχι της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία της Σαντορίνης.

Μετέπειτα ο νεότερος και μεταγενέστερος ναός επ΄ ονόματι
του Αγίου είναι από την περιοχή του
Εμπορείου της Σαντορίνης ο οποίος έγινε το 1995.
Παράλληλα υπάρχει, στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Εμπορείο της Σαντορίνης, το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αβέρκιο, με εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα, ενώ στο αριστερό είναι επ΄ ονόματι του Αγίου Στυλιανού.

Στην Βιθυνία της Μικράς Ασίας, υπάρχουν ερείπια από τον χρονολογούμενο του  9ου αιώνα Καθολικό της Ιεράς Μονής  του Αγίου Αβερκίου.
    Στο νησί μας και σύμφωνα με την ιστορική παράδοση της περιοχής  ο εορτασμός του Αγίου Αβερκίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το άνοιγμα των βαρελιών του νέου κρασιού στην περιοχή μας, αφού κατά την ημέρα αυτή οι κάναβες (αποθήκες κρασιών, συνήθως υπόσκαφες) άνοιγαν και δοκίμαζαν τα νέα τους κρασιά!  Η χάρη του εορταζομένου Αγίου να απλώνεται και να χαρίζει σ΄ όλους μας τις ευλογίες του.

 Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
 Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα μας, ανάλογες εικόνες από την ημέρα του εορτασμού που μας χορηγήθηκαν από φίλο αναγνώστη της ιστοσελίδας μας και τον ευχαριστού με θερμά.
 Δείτε το βίντεο!




Πηγή: Αρμενιστής


 Πηγή: Αρμενιστής


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Αβερκίου στο Εμπορείο Σαντορίνης 22.10.2016



 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Αβερκίου στον Πύργο της Σαντορίνης 22.10.2015 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Αβερκίου στον Πύργο Σαντορίνης 22.10.2014 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Αβερκίου στο Εμπορείο Σαντορίνης 22.10.2014


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ο Άγιος Αβέρκιος και το άνοιγμα των κρασιών στη Σαντορίνη!!!!!!



Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την  περιοχή του Πύργου της Σαντορίνης! 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.