Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος Μπαρδάκας βιογραφικό

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Μελίτη Φλωρίνης το 1969. 
Είναι γόνος προσφύγων Μικρασιατών, ενώ η οικογένειά του προσέφερε στην πατρίδα δύο θύματα κατά τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα.
Επεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Φλώρινα και εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., από την οποία αποφοίτησε το 1991 με τον βαθμο "ΑΡΙΣΤΑ".
Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα της Πατερικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως της Κύπρου.
Εργάστηκε στο Κεντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το 1993 εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996
χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρό Αυγουστίνο Καντιώτη). 
Από τον ίδιο έλαβε και το οφφίκο του Αρχιμανδρίτου.Το 1997 διορίσθηκε, με πρόταση του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου, ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πνευματικές ανάγκες της ευαισθήτου περιοχής της Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Το 2000 διορίσθηκε από τον γέροντά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης και ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.

Το 2013 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού «4Ε».

Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες πνευματικού και εθνικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο πραγματοποιώντας παραγωγές εκπομπών, είναι συγγραφεύς
βιβλίων πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, έχει επιμεληθεί την έκδοση τιμητικών τόμων και λευκωμάτων και υπήρξε διευθυντής συντάξεως του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως
Φλωρίνης «ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

 http://www.ecclesia.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.