Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2015

Ο εορτασμός του Αγίου Σπυριδώνου έγινε στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Εμπορείου της Σαντορίνης, λόγω της ανακαινίσεως του Ι.Ν. του Αγίου Σπυριδώνου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το Καστέλι του Εμπορείου της Σαντορίνης, όπου εκεί βρίσκεται ο παλιός και πανέμορφος Ι.Ν της Παναγιάς της Μεσανής.
Πλήθος προσκυνητών του νησιού κατέκλυσε τον ναό και τον

αυλόγυρο, προκειμένου να τιμήσουν και να πάρουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου.
Τον Θείο λόγο της ημέρας κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και εφημέριος την ενοριακής περιφέρειας του Εμπορείου αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Σιγάλας,  με εκτενή αναφορά στον βίο του Αγίου Σπυριδώνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, με την συνοδεία της Δημοτικής Μπάντας του Δήμου Θήρας, στον επαρχιακό δρόμο της περιοχής, αλλά και στα παραδοσιακά - γραφικά στενά δρομάκια του Εμπο
ρείου, συλλιτανευόντων από πλήθος πιστών, περνώντας διαδοχικά από τον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου (2004), με την ολοκλήρωσή της, στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού.
Στο τέλος ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από πατατόπιτα και ντόπιο κρασί!
Επίσης στο Πνευματικό κέντρο του Ναού υπήρχε Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση χειροτεχνιμάτων, όπου τα έσοδα που θα προκύψουν προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα μας, ανάλογα στιγμιότυπα από τον
εορτασμό του Αγίου Σπυριδώνου.
 
Δείτε το βίντεο!


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2014 


 

 


 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στον Πύργο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012





 
Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στη Μεσαριά της Σαντορίνης 12.12.2012





Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!



Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.