Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα Σαντορίνης 14.9.2015

Η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Σαντορίνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας μας, η οποία βρίσκεται στην πλατεία της Περίσας και κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. 
Η αρχική εκκλησία είχε οικοδομηθεί κατά το χρονικό διάστημα 1835 – 1840,  αλλά καταστράφηκε με τον σεισμό του 1956  όπου και στη συνέχεια
ανακατασκευάστηκε.

Κατά την διάρκεια της ανοικοδόμησης της αρχικής εκκλησίας είχαν αποκαλυφθεί ερείπια δύο τρίκλιτων Βασιλικών.

Κατά την παραμονή του εορτασμού έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Ιγνατίου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και νήσων κ.κ. Επιφανίου.

Την επομένη ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, έγινε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Ιγνατίου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και νήσων κ.κ. Επιφανίου.
Ο κυριώνυμος εορτασμός του Προσκυνηματικού Ναού του Τιμίου Σταυρού της Περίσας διαχρονικά προσελκύει πλήθος χριστιανών από όλα τα σημεία του νησιού, όμως και με το σημερινό εορτασμό, παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν και την ευχή του  Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, που για πρώτη φορά επισκέφθηκε το νησί της Σαντορίνης.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά  της εικόνας γύρω από το ναό, μετέπειτα ευλογήθηκε η καθιερωμένη πανήγυρη    από ντόπιο παραδοσιακό φάβα.
Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι!

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
 Δείτε το βίντεο


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Κλικ εδώ για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης

 

Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Περίσα Σαντορίνης 13.9.2015

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Τιμίου Σταυρού στο Κοντοχώρι Φηρών Σαντορίνης 14.9.2014 

 

 


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2013

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2012, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε το μικρό εκκλησάκι του  Τιμίου Σταυρού  στο λαγκάδι της Μεσαριάς Σαντορίνης

 

 


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.