Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Βλασίου στην Έξω - Γωνιά της Σαντορίνης 10.2.2015

Το μικρό εξωκλήσι του Αγίου Βλασίου βρίσκεται πάνω στο μάτι του καιρού, στη βορειοανατολική πλευρά  της Έξω Γωνιάς Σαντορίνης.
Κατά την χειμερινή περίοδο το κρύο είναι αρκετά έντονο, ιδιαίτερα κατά της μέρες αυτές στη περιοχή αυτή, αλλά και με απίθανη θέα, προς  την βορειοανατολική πλευρά του Αιγαίου, όταν ο καιρός είναι ήπιος.
Κατά την παραμονή της εορτής του Αγίου, έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, και ο οποίος στο τέλος του εσπερινού κήρυξε το θείο λόγο της ημέρας και στη συνέχεια μοίρασε τον άρτο προς ευλογία των πιστών. 
   Σε κάθε εορτασμό Αγίου γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του ναού κατά την κορύφωση της εορτής.
Όμως πέρα από αυτές, συνήθως ετοιμάζουν και δρομολογούν τα παραδοσιακά τους έθιμα, αναφορικά με την προετοιμασία της πανήγυρης. 
Για τον εορτασμό λοιπόν του Αγίου Βλασίου επειδή φέτος τυχαίνει να είναι Τετάρτη, οι μάγειροι προετοίμαζαν φασόλες γίγαντες σε δυο μεγάλα καζάνια που έβραζαν, αλλά και σ΄ ένα άλλο μικρότερο από τα δύο, όπου ετοίμαζαν την σάλτσα των.
Στο σημείο αυτό έτυχε να έχουμε εικόνες από την προετοιμασία της πανήγυρης,  όπως μπορείτε να δείτε  πιο κάτω μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Δείτε το βίντεο

Πηγή: Αρμενιστής


 Πηγή: Αρμενιστής

               

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Βλασίου στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 11.2.2014

 

 

 

Κλικ εδώ! Εορτασμός Αγίου Βλασίου στην Έξω - Γωνιά της Σαντορίνης, 11.2.2012

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Μαργαρίτας στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 1.9.2014

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Μια βόλτα στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης! 

 

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.