Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός Αγίου Δημητρίου στη Μεσαριά Σαντορίνης 26.10.2014

Ο ιερός ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου της Μεσαριάς Σαντορίνης(1868)  βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και είναι ο Πολιούχος και ο Προστάτης της περιοχής.
Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μεσαριάς «Ο Άγιος Δημήτριος», καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς του Δήμου Θήρας, διοργάνωσαν
τριήμερο  εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2014», από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 έως την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.
 Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της περιοχής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Τον εορτασμό λάμπρυναν με τις βυζαντινές ψαλμωδίες οι χοροί, τόσο από τον  Καθηγητή - Θεολόγο κ. Σωτήριο Δογάνη συνοδεία Βυζαντινού Χορού Δομέστικών του, όσο και από τους τοπικούς μας βυζαντινούς ψάλτες τον κ. Ευτυχή Μαρκοζάννε και την συνοδεία αυτού.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοψάλτης κ.
Σωτήριος Δογάνης αναφορικά  περί του βίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.
Ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν από νωρίς παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Δημήτριο.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε περιορισμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου γύρω από τον αυλόγυρο του ναού, λόγω της ελαφράς βροχόπτωσης που επικρατούσε κατά την ώρα αυτή.  Στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά & παντζάρι, αλλά και ντόπιο κρασί!
 Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
 Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα μας, ανάλογα στιγμιότυπα από τον εορτασμό του Αγίου.
 Δείτε το βίντεο!

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Μεσαριά Σαντορίνης 25 & 26.10.2012


 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό  του Αγίου Δημητρίου στον Καρτεράδο της Σαντορίνης 26.10.2012



 


 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Μεσαριά  Σαντορίνης 26.11.2011

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.