Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η Άρτα εόρτασε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα 11 Μαρτίου 2014

DSC 0150Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Θεοδώρας της Βασιλίσσης Άρτης στον περικαλλή Βυζαντινό Ναό της.
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και Άρτης κ. Ιγνατίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.
Στον κηρυκτικό του λόγο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας και των μηνυμάτων που αντλούμε από την εορτή και την τιμή της μνήμης της.
Ιδιαίτερα επεσήμανε την  πίστη στις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις της πατρίδας μας, ως μέσο να ξεπερνούμε τα προβλήματα της ζωής μας.
Αυτές οι αξίες είναι που μας συνδέουν με τους Αγίους της Εκκλησίας μας όπως η σημερινή τιμώμενη Αγία Θεοδώρα.
Ευχαρίστησε δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο για την ευγενική πρόσκληση να είναι σήμερα ιερουργών της πανηγύρεως, ευχήθηκε  σε όλους Κλήρο, Άρχοντες και πιστό λαό η Αγία Θεοδώρα να μας οδηγεί σε σωστά μονοπάτια και να προστατεύει όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Άρτης της οποίας είναι πολιούχος και προστάτις, αλλά και ολόκληρο το έθνος μας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεγάλη λιτάνευση της λάρνακας με τα ιερά λείψανα της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλεως, υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς Άρτας, του Δήμου Φιλιππιάδος, του Δήμου Αμφιλοχίας, του Μουσικού Ομίλου της Ιστορικής πόλεως Μεσολογγίου (Ιωσήφ Ρωγών).
Τιμές στο θρησκευτικό τμήμα της λιτάνευσης απέδωσε η στρατιωτική μπάντα της 8ης Μεραρχίας.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Άρτης κ. Γεώργιος Στύλιος, κ. Χρήστος Γκόκας και κα. Όλγα Γεροβασίλη.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτης κ. Βασίλειος Ψαθάς. Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Πρεβέζης κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Δημήτριος Γαλλίκας καθώς και αρκετοί περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι.
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος λαού, τους οποίους ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος  για την συμμετοχή τους στις λαμπρές εκδηλώσεις, ευχόμενος η Αγία Θεοδώρα και να μηνύματα της εορτής όπως τα τόνισαν στα κηρύγματά τους οι δύο εκλεκτοί προσκεκλημένοι Ιεράρχες να εμπνέουν και καθοδηγούν όλους μας.
 DSC 0150
DSC 0026
DSC 0027
DSC 0029
DSC 0030
DSC 0065
DSC 0070
DSC 0104
DSC 0118
DSC 0155
DSC 0183
DSC 0185
DSC 0244
DSC 0255
DSC 0258
DSC 0294
DSC 0298
http://www.romfea.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.