Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Εορτασμός Αγίων 7 Παίδων στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης 3 & 4 Αυγούστου 2013

Στον Άγιο Γεώργιο της Έξω Γωνιάς  του Λαγκαδιού (1818), "κλικ εδώ για το βίο του" ο οποίος βρίσκεται στο λαγκάδι της περιοχής και με απίθανη αμφιθεατρική θέα προς την ανατολική πλευρά του νησιού, έγινε ο εορτασμός των Αγίων 7 Παίδων εν Εφέσω.
Ο αναφερόμενος ναός είναι προσβάσιμος είτε από την κάτω πλευρά του Χωριού, δηλαδή ο δρόμος που οδηγεί
προς  ,   είτε από
τον επάνω δρόμο που περνά από τους Ταξιάρχες της Μέσα - Γωνιάς και απέντι τον Άγιο Αντίπα, με συνεχιζόμενη πορεία προς Άγιο Ματθαίο, Άγιο Ελευθέριο και καταλήγουμε στον Προφήτη Ηλία της Έξω Γωνιάς.
Στη συνέχεια ακολουθούμε το κατηφορικό σοκάκι και φθάνουμε στον προορισμό μας.
Στο τέλος ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από ντόπιο φάβα, ντοματοκεφτέδες, γλυκό, φραγκόσυκο "φαραόσυκο", λουκουμάδες, καππαρόφυλα, ντόπιες μελιτζάνες άσπρες ξιδάτες, ντολμαδάκια και άφθονο ντόπιο κρασί. 
Εξ΄ όσων γνωρίζουμε, ναοί των Αγίων 7 Παίδων στην επικράτεια υπάρχουν συνολικά τέσσερις, εκ των οποίων οι δύο είναι στη Σαντορίνη και μάλιστα στην ενοριακή περιοχή της Οίας, ο ένας στο μικρό κολπίσκο «Μουζακιά» της καλντέρας, και ο άλλος στον οικισμό της Οίας.
Οι Άγιοι 7 Παίδες στη περιοχή Μουζακιά της Οίας
SIFNOS GREECE - Sifnos Kastro, Kyklades
Σίφνος
Οι άλλοι δύο βρίσκονται, ο ένας στο Κάστρο της Σίφνου και ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και πολυφωτογραφισμένος, και ο άλλος στην Κρήτη, ο οποίος είναι σπηλαιώδης ναός στη περιοχή της Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, της οποίας αποτελεί παρεκκλήσιο.


 Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες του εορτασμού μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδα μας.




Πηγή: Αρμενιστής
 Πηγή: Αρμενιστής




  Λειτουργία στους Αγίους 7 Παίδες, στη Καλτνέρα της Σαντορίνης κλικ εδώ














Κλικ εδώ για φωτογραφίες από το μικρό ξωκλήσι των Αγίων 7 παίδων, καρφωμένο στα σπλάχνα της Σαντορίνης 




Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.