Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Στις δύσκολες στιγμές να ακουμπάμε στην Παναγία'' 21 Ιουνίου 2013

0-kilk8Την Δοξολογία επί τη Απελευθερώσει της Πόλεως του Κιλκίς τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ιστορικό εορτασμό, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να μετανοούν όχι μόνο για μια φορά αλλά κάθε μέρα.
«Το ρήμα μετανοείτε είναι στον Ενεστώτα και όχι στον Αόριστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Ενώ σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η Μετάνοια είναι το δικό μας όπλο! Μετανοώ σημαίνει αλλάζω μυαλό.»
Επίσης ο  Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην εικόνα της Παναγίας της Σουμελά που βρίσκεται στο Κιλκίς, τονίζοντας ότι "στις δύσκολες στιγμές μας ακουμπάμε στην Παναγία, η οποία μας βοηθά ν’ αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα"
Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο κ. Ιερώνυμος με την συνοδεία των Αρχιερέων έφτασε στο λόφο των Ηρώων όπου τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της πόλεως.
Λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος μετά από προτροπή του Μητροπολίτου Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, εκφώνησε ένα ποίημα, που όπως είπε συγγενείς του Μητροπολίτου Θήρας πολέμησαν και τραυματίστηκαν στην μάχη που έγινε εδώ στον λόφο αυτόν.
Ο κ. Επιφάνιος με δάκρυα στα μάτια στο τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την ευκαιρία που του έδωσε.
Αμέσως μετά έγιναν οι καταθέσεις των στεφάνων από τους Άρχοντες του Κιλκίς ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο πολεμικό μουσείο της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση, μπροστά στην λέσχη των Αξιωματικών.
0-kilk
0-kilk1
0-kilk2
0-kilk4
0-kilk5
0-kilk6
0-kilk7
0-kilk9
0-kilk10
0-kilk11
0-kilk12
0-kilk13
http://www.romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.