Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα στις 30.11.1959

Κατά τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα 30.11.1959, παραβρέθηκε η βασιλική οικογένεια και παρακολούθησε τη δοξολογία στον ναό και τη λιτανεία της εικόνας στην πόλη.
Ο βασιλιάς Παύλος αποβιβάζεται από το αντιτορπιλικό «Πολεμιστής» στο λιμάνι της Πάτρας, όπου τον υποδέχονται μέλη της κυβέρνησης και άλλοι επίσημοι (διακρίνονται ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Κανελλόπουλος
και ο Υφυπουργός Εμπορίου Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος).
 Ο Π. Κανελλόπουλος υποδέχεται τη βασίλισσα Φρειδερίκη, τον πρίγκιπα Κωνσταντίνο και τις πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη. 
Οι Παύλος και Κωνσταντίνος επιθεωρούν στρατιωτικό άγημα που τους αποδίδει τιμές. 
Ακολουθούν Φρειδερίκη, Σοφία και Αλεξία. 
Στο λιμάνι της Πάτρας η βασιλική οικογένεια επιβιβάζεται σε αυτοκίνητα. 


Το βασιλικό ζεύγος αποβιβάζεται από αυτοκίνητο και κατευθύνεται προς την είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, όπου ιεράρχης τους προτείνει να ασπαστούν το Ιερό Ευαγγέλιο, κατόπιν εισέρχονται στον ναό. Ο δρόμος της Πάτρας όπου πραγματοποιείται η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ανδρέα, προηγούνται εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολίτες που κρατούν σημαίες, μαθήτριες στην πομπή, κόσμος που παρακολουθεί τη λιτανεία, άντρας που φέρει το σταυρό του Αγίου Ανδρέα ενώ πίσω του ακολουθεί η φιλαρμονική του στρατού, συγκεντρωμένα παιδιά που παρακολουθούν, ναύτες που φέρουν την εικόνα του Αγίου Ανδρέα, ιεράρχες που ακολουθούν, τα μέλη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών (διακρίνονται ο Π. Κανελλόπουλος και ο Κ. Χρυσανθόπουλος). 


Η πομπή της λιτανείας και το στρατιωτικό άγημα που ακολουθεί. Η βασιλική οικογένεια, που παρακολουθεί τη λιτανεία από το Δημαρχείο της πόλης και ασπάζεται το ευαγγέλιο. 
Ιεράρχες έξω από το ναό του Αγίου Ανδρέα. 
Για να δείτε το ανάλογο βίντεο κλικ εδώ
http://www.videoactive.eu

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.