Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκα και Μητροπολίτης Ιερισσού ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος

Νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσιρίγκας με 56 ψήφους μετά από διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης της Πρέβεζας Θεοδόσιος Μαρτζούχος συγκέντρωσε 18 ψήφους.
Νωρίτερα στο τριπρόσωπο ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως είχε συγκεντρώσει 61 ψήφους έναντι του Θεοδοσίου Μαρτζούχου ο οποίος είχε συγκεντρώσει 39.
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, κατά κόσμον κ. Γεώργιος Τσιρίγκας,
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.
Πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, στις 20/11/1993.
Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1/12/1993 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Σεργίου και Πρεσβύτερος την 28/5/1995 υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας και νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας κ. Δαμασκηνού.
Από το 1996 υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.
Από το 1995 μέχρι το 2000 υπήρξε συνεργάτης στην Γραμματεία των Συνοδικών Δικαστηρίων και από το 2000 μέχρι σήμερα Γραμματέας αυτών.

ARTIS NIKOPOLEOS

Νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας
http://www.atpreveza.gr

Εκλογή νέων Μητροπολιτών Πρεβέζης και Ιερισσού
Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012, σε τέταρτη τακτική Συνεδρία η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.



Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου και Ελασσώνος κ. Βασιλείου, οι οποίοι απουσίασαν ητιολογημένα.

Στη συνέχεια επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Ακολούθως, έγινε η ψηφοφορία για την εγγραφή των υποψηφίων στον Κατάλογο «Των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων». Από την καταμέτρηση των ψήφων διαπιστώθηκε ότι ενεγράφησαν άπαντες.

Κατόπιν άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως των δύο κενών Μητροπολιτικών Εδρών Νικοπόλεως και Πρεβέζης και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Επί ψηφισάντων 76, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 68 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 4 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι και 2 άκυροι. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως των δύο Μητροπολιτικών Εδρών δι εκλογής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 76 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσιρίγκας ψήφους 61.
2) Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος ψήφους 39.
3) Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λαμπρόπουλος ψήφους 9.
Ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας, με 56 ψήφους, επί συνόλου 76 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεοδόσιος Μαρτζούχος έλαβε 18 και ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 76 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος, ψήφους 51.
2) Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς ψήφους 44.
3) Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης ψήφους 41.
Ευρέθη 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος με 40 ψήφους, επί συνόλου 76 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Ριγανάς έλαβε 20 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, 14 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Μετά την ολοκλήρωση των Ψηφοφοριών, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας συνέχισε τις εργασίες της, κατά την Ημερήσια Διάταξη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ανέγνωσε την εισήγησή του με θέμα : «Κανονισμός περί διοικήσεως, διαχειρίσεως και της εν γένει αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Φιλίππων κ. Προκόπιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ηλείας κ. Γερμανός, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε με την ψήφιση Κανονισμών και περάτωσε τις Εργασίες Της.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των δύο νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών.

Έπειτα και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.

Οι χειροτονίες των Εφηψισμένων Αρχιερέων θα τελεσθούν ως εξής :
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας
_________________________
Βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Θεοκλήτου
Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, του Γρηγορίου και της Αδαμαντίας, εγεννήθη εις Τρίπολιν Αρκαδίας τη 13η Νοεμβρίου 1955. Έλαβεν τα εγκύκλια γράμματα εις Τρίπολιν και εν συνεχεία εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον με άριστα.
Εκάρη Μοναχός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β (Φιλιππαίου) τη 6η Δεκεμβρίου 1978. Υπό του ιδίου Μητροπολίτου εχειροτονήθη Διάκονος τη 10η Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος τη 26η Οκτωβρίου 1980 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην. Δια της υπ’ αριθμ. 1255/553/3-4-1979 Πράξεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διωρίσθη Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ δια του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11/10-1-1992 Αρχιερατικού Γράμματος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β , διωρίσθη Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Είναι μέχρι σήμερον υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου εις τας Δικαστικάς Φυλακάς Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Εκ παραλλήλου εξυπηρετεί τας Εφημεριακάς ανάγκας των Ενοριών Αγίου Δημητρίου Καλτεζών και Τιμίου Προδρόμου Μαυρογιάννη Μαντινείας. Έχει δημοσιεύσει αρκετάς εποικοδομητικάς μελέτας θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου εις Εφημερίδας και Περιοδικά και έχει συγγράψει και εκδώσει δύο βιβλία. Το πρώτον με τίτλον «ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ» και το δεύτερον υπό τον τίτλον «ΑΠΟ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΜΒΩΝΟΣ».

Βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Τσιρίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τυγχάνει πτυχιούχος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκάρη μοναχός την 20-11-1993 εις την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υπό του τότε καθηγουμένου αυτής Αρχιμ. κυρού Χριστοφόρου Παπαδοπούλου. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1-12- 1993 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Σεργίου και Πρεσβύτερος την 28-5-1995 υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας και νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας κ. Δαμασκηνού. Από το 1996 υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Από το 1995 μέχρι το 2000 υπήρξε συνεργάτης στην Γραμματεία των Συνοδικών Δικαστηρίων και από το 2000 μέχρι σήμερα ως Γραμματέας αυτών.



Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.