Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μία οδός ή πλατεία της Πρέβεζας θα λάβει το όνομα του εκλιπόντα Μητροπολίτη

Συνεδρίασε το μεσημέρι εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, με αφορμή την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου και αποφάσισε να κατατεθεί ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων προτείνεται να λάβει μια οδός ή μια πλατεία της Πρέβεζας το όνομα του εκλιπόντος Μητροπολίτη.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Λάζαρος Πιπιλίδης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε: «Είναι ένα θλιβερό γεγονός για την πόλη μας. Ο Μητροπολίτης ήρθε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για την Πρέβεζα και επί 32 χρόνια επιτέλεσε έργο και πρόσφερε κοινωνικά. Έδωσε στην πόλη μας τη ζωή
του και όχι μόνο. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν τον πνευματικό μας πατέρα. Έναν άνθρωπο που κράτησε χριστιανικό το κλίμα, έπειτα από μία δοκιμασία που πέρασε ο Νομός μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τοποθετήθηκε αναλόγως: «Εκφράζω την βαθιά μου λύπηση για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου και θέλω να δώσω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την Μητρόπολη. Υπηρέτησε επί 32 χρόνια τον Νομό μας και άφησε σπουδαία παρακαταθήκη. Υπηρέτησε τόσο την Εκκλησία, όσο και την τοπική κοινωνία, καθώς βρέθηκε κοντά στα προβλήματά της. Επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, το οποίο ποτέ δεν επιδίωξε να προβάλλει.
Σαν άνθρωπος ήταν απλός και πράος και διακρίθηκε για τη λιτή στάση ζωής του. Είναι τεράστια η απώλεια για την ιστορική Μητρόπολη Πρέβεζας και εύχομαι ο Θεός να φροντίσει να συνεχίσει το έργο του ακόμη ένας πεφωτισμένος Μητροπολίτης. Πιστεύω πως θα μείνει στη μνήμη όλων μας, ως φωτεινός φάρος προσφοράς».

Προτάθηκε στη συνέχεια από τον Δήμαρχο Πρέβεζας ψήφισμα, που θα περιλαμβάνει τα εξής:
-Να κυματίζει μεσίστια η σημαία από σήμερα (21-6-2012) μέχρι και την ημέρα της ταφής του.
-Να παραστεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
-Να εκφραστούν τα συλληπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη και τους οικείου του Μητροπολίτη, από τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.
-Να δοθεί το όνομά του σε μία οδό της πόλης
-Να δοθεί ένα συμβολικό ποσό ευρώ στον οίκο ευγειρίας (500 ευρώ) αντί κατάθεσης στεφάνου.
-Να εκδοθεί το ψήφισμα στον ημερήσιο τοπικό και περιφερειακό τύπο και να επιδοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα'', Γιώργος Νίτσας, ο οποίος αφού τόνισε πως ο Μητροπολίτης υπήρξε μία από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές προσωπικότητες της Ελλάδος, αντιπρότεινε να μετονομαστεί η Πλατεία Ανδρούτσου, σε Πλατεία Μητροπολίτου Μελετίου, καθώς κάθε Μεγάλη Παρασκευή οι Πρεβεζάνοι συγκεντρώνονταν εκεί για να ακούσουν το κήρυγμα του εκλιπόντα στην περιφορά των επιταφίων.
Η Δημοτική Παράταξη «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα - Λούρος - Ζάλογγο» του κ. Ρέντζου απέστειλε γραπτώς τη δική της πρόταση για το ψήφισμα, η οποία ανέφερε:
-Να παραστούν εκπρόσωποι της Δημοτικής Παρατάξεως «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα - Λούρος - Ζάλογγο» στην κηδεία του.
-Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του, εκ μέρους της Δημοτικής Κινήσεως.
-Να κατατεθεί το ποσόν των 200 ευρώ υπέρ του Γηροκομείου Πρέβεζας.
-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τοπικό και περιφερειακό τύπο και να επιδοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως.

Το ψήφισμα τελικώς που πρότεινε ο Δήμαρχος Πρέβεζας «πέρασε», με μία μικρή τροποποίηση (Να δοθεί το όνομά του σε μία οδό ή πλατεία), ενώ ο κ. Μπαϊλης τόνισε πως ό,τι ζητηθεί, αναφορικά με την κηδεία του εκλιπόντος Μητροπολίτου, από το Δήμο, ο τελευταίος θα το παρέχει.


Δείτε σχετικό βίντεο.


www.atpreveza.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.