Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Προικονήσου Ιωσήφ: «Όχι μαζί τα φάγαμε, τα έφαγε η παρέα!»

proiko Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Στον εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Καμίνια, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοινήσου κ. Ιωσήφ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Μητροπολίτης Ιωσήφ ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την ευλογία που του έδωσε να χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό της Ζωοδόχου Πηγής, τον οποίο είχε να επισκεφθεί πάνω από πέντε χρόνια.
Στο κήρυγμά του ο λόγιος Ιεράρχης αναφέρθηκε στις δύσκολες
στιγμές που βιώνει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι όλοι ελπίζουμε στη Υπεραγία Θεοτόκο.
Δεν έχουμε και λίγα να ζητούμε σήμερα από την Παναγία, όπως παράπονα, βάσανα, δυσκολίες και δυστυχίες με τα λεγόμενα μνημόνια τους, τα οποία καταντήσανε μνημόσυνα της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και της αρχοντιάς του γένους μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωσήφ.
Κοντεύουνε να μας κάνουμε δουλοπάροικους, κοντεύουνε να μας κάνουν σαν τους μαύρους της αραπιάς του 18ου και 19ου αιώνος”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Προικονήσου τόνισε: "Ξέρουμε ότι οι άρχοντες είναι συνήθως ψεύτες και γι' αυτό δεν πρέπει να τους δίνουμε εμπιστοσύνη! Και μάλιστα τους έχουμε δοκιμάσει και δύο και τρείς φορές, όπου μας έχουν κοροϊδέψει και μας έχουν κατακάψει..."
"Αν προχωρούμε μ' αυτούς που μας έχουν κάψει θα γυρεύουμε τα κεφάλια μας, αν προχωρούμε με εκείνους που πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι καλό και δεν τους έχουμε δοκιμάσει, πιστεύω ότι εκείνο πρέπει να κάνουμε", συνέχισε ο Μητροπολίτης Ιωσήφ.
Ενώ πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει να στηριζόμαστε σ΄αυτούς, εκείνος που μπορεί μόνο να μας σώσει είναι ο Χριστός, μόνο ο Θεός είναι ο σωτήρας μας".
Ο Μητροπολίτης Προικονήσου αναφέρθηκε και στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, υπογραμμίζοντας ότι "πριν λίγο καιρό είχαν στην φυλακή έναν αθώο και άγιο άνθρωπο, τον οποίο επισκέφθηκα πάρα πολλές φορές και είδα πόσο τον αναγνώριζαν και τον λάτρευαν οι φυλακισμένοι, οι δεσμοφύλακες και όλοι οι υπάλληλοι. Ενώ ένας άλλος που πέρασε πρόσφατα το κατώφλι των φυλακών έγινε δεκτός με ύβρεις απ΄ όλους".
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιωσήφ, υπογράμμισε: "Νομίζω ότι φτάσαμε πλέον στα όρια μας, άνθρωποι που γεννήθηκαν στην περίοδο της κατοχής δεν είναι δυνατόν σήμερα να γυρίζουν στους σκουπιδοτενεκέδες και να γυρεύουν ένα κομμάτι ψωμί".
"Αυτό που λέει μαζί τα φάγαμε, τα έφαγε η παρέα δεν τα έφαγε ο λαός! Ο λαός εδούλεψε με τίμιο ιδρώτα, εκουράστηκε, πλήρωνε κανονικά την εισφορά του στο ΙΚΑ, στο ΟΓΑ, στο ΤΕΒΕ και στα διάφορα ταμεία και σήμερα τα κατέστρεψαν όλα", πρόσθεσε ο κ. Ιωσήφ.
 http://www.romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.