Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Άγιος Αριστείδης (+13 Σεπτεμβρίου)

 Γιορτάζουμε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αριστείδη, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Αριστείδης, ήταν Έλληνας απολογητής και καταγόταν απο την Αθήνα. Οι πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αναφέρουμε πολλά.


Είναι γνωστός στην εκκλησιαστική ιστορική πραγματικότητα από την απολογία την οποία παρέδωσε, στον αυτοκράτορα Αδριανό, με αποτέλεσμα να αποτελεί την αρχαιότερη σωζόμενη απολογία. Η επιστολή αυτή είχε χαθεί, αλλά στα τέλη του 19ου αιώνα βρέθηκε σε Συριακή μετάφραση στον Κώδικα 16 της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΟ Άγιος Αριστείδης λοιπόν όπως σας ανέφερα παραπάνω ήταν Αθηναίος ευπατρίδης, φιλόσοφος, και έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. επί αυτοκρατορίας Αδριανού. Έγινε Χριστιανός από τον Άγιο Διονύσιο και τον Άγιο Ιερόθεο. Στη συνέχεια εκδιώχθηκε και επειδή έλειπε ο αυτοκράτορας Αδριανός μετέβη στην Ρώμη όπου και απολογήθηκε. Αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου μαρτύρησε, τον κρέμασαν στην αγορά των Αθηνών, στις 13 Σεπτεμβρίου του 120 μ.Χ. Ο Ιερώνυμος έγραψε εγκώμιο για τον Άγιο Αριστείδη όπου και τον χαρακτηρίζει Ισαπόστολο.

Ανάλυση ονόματος:
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ: (άριστος + είδος) = ο ωραιότατος.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.