Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θέληση!

Θέλω!
 Ποιά ακαταγώνιστη δύναμη προέρχετε από τη λέξη αυτή!
Μ' αυτήν τα αδύνατα γίνονται δυνατά... Όταν βλέπει κανείς τις Άλπεις χιονοσκeπασμένες και παγωμένες, χωρίς να θέλει σχεδόν φωνάζει: "Αδύνατον να τις περάσει κανείς".
Ο Αννίβας όμως και ο Ναπολαίων είπαν μέσα τους:
"Θέλω να τις περάσω. Πρέπει... Θα τις περάσω". Και τις πέρασαν με ολόκληρα στρατεύματα!
...Η θέληση μας δεν είναι αρκετά σταθερή και τούτο είναι η αιτία όλων σχεδών των ελαττωμάτων μας. Αν ήταν σταθερότερη, γρηγορότερα θα γινόμασταν τέλειοι.
...Η ισχυρή θέληση δεν είναι δώρο από τον ουρανό, που το βρίσκουμε από το ξεκίνημα της ζωής μας, αλλά είναι θησαυρός πολύ σπάνιος, που καθένας από εμάς έχει χρέος να τον εξαγοράσει με εντατικές προσπάθειες.

...Η θέληση μοιάζει με σπόρο σπαρμένο στην ψυχή σου. 
Αν τον περιποιηθείς, αν τον βοηθήσεις στην ανάπτυξή του, θα γίνει δέντρο δυνατό, που θα αντιπαλεύει με όλες τις καταιγίδες. Αλλά αν τον παραμελήσεις θα τον φάνε τα έντομα των μικρών ελαττωμάτων σου και θα τον καταστρέψουν.

...Το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη δεν είναι εκδήλωση σιδερένιας θελήσεως. Νέος με θέληση στην πραγματική σημασία της λέξεως είναι εκείνος, που μπορεί να κυβερνά τις εκφράσεις του προσώπου του, τα μάτια του, τ' αυτιά του και το στομάχι του.

...Να εξασκείς τον εαυτό σου κάθε μέρα σε μια μικρή άρνηση και σε λίγα χρόνια θα έχεις σταθερή θέληση σαν βράχο. Η ισχυρή θέληση απαιτεί πολυάριθμες μικρές προσπάθειες. Δεν είναι αρκετή μία απόφαση, έστω κι αν παίρνεται με μεγάλο ενθουσιασμό.

...Ποιό είναι αυτό που εκμηδενίζει τη θέληση τόσο οικτρά; Η πολύ άνετη ζωή. Νέος που προστατεύεται απ' όλες τις δυσκολίες της ζωής, που δεν έχει παρά να εκφράζει επιθυμίες, για να αποκτήσει ό,τι θέλει, που δεν πρέπει να στερήσει τον εαυτό του από τίποτα και που δεν έχει ασκηθεί στην υπακοή...
Από το βιβλίο του T.Toth ''Η πιο υπέροχη νίκη'', Εκδόσεις "Φως-ΧΕΕΝ", (σελ.121-136)
http://otheosagapiesti.blogspot.com/2010/09/blog-post_26.html

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.