Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εορτασμός και Πανήγυρη της Υπαπαντής στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης

Γράφει ο Αρμενιστής

Τετέρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα γιορτάζουμε την Υπαπαντή του Κυρίου. Όπου η μητέρα του Κυρίου μετά σαράντα ημέρες από τη γεννήση του Χριστού,  πήγε στο ναό σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο προσέφερε για θυσία, ένα ζευγάρι περιστέρια για να ευχαριστήσει το Θεό.

Εκεί συνάντησαν τον γέροντα Συμεών, ο οποίος την διέκρινε ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων και την υποδέχθηκε με ιδιαίτερη τιμή.

Ο γέροντας με τρεμάμενα χέρια, πήρε το Βρέφος στην αγκαλιά του και υψώνοντας τα μάτια του προς τον Θεό είπε το γνωστό σ΄ όλους μας ψαλμό: «Νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα….».  Είναι τα λόγια του Συμεών, ο οποίος είχε διαβάσει τα αναφερόμενα των Προφητών και κάπου εκεί είχε   ‘δει ότι, μια μέρα θα ερχόταν  ο Μεσσίας, αναμένοντας τη στιγμή αυτή  σ΄ όλη του ζωή.

Εν συνεχεία είπε στην Παναγία ότι το Παιδί αυτό που κρατάς, θα χωρίσει τον κόσμο σε δυο παρατάξεις, δηλαδή θα είναι «σημείον αντιλεγόμενον».
Άλλοι θα τον πιστεύουν και θα θυσιάζονται γι΄ αυτόν, και άλλοι πάλι θα τον πολεμούν με ιδιαίτερη έχθρα και μίσος, αλλά στο τέλος θα νικήσει ο Χριστός.

Αναφερόμενος και πάλι στη Παναγία, της είπε ότι: Την καρδιά σου όμως θα την περάσει μαχαίρι δίκοπο, εννοώντας την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, όπου η μητέρα του Χριστού είδε το Μονάκριβο Παιδί της πάνω στο Σταυρό.




Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα

Εν συνεχεία ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Αρμενιστή.










Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.