Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Το βάπτισμα είναι ο στολισμός της δόξας του ανθρώπου


Ηταν τούρκος. Φτωχός. Και δούλευε σε ένα μανάβικο. Έκανε «θελήματα». Επήγαινε και τα ψώνια στην Μητρόπολη. Στον Δεσπότη. 
Και εκεί άκουσε από παπάδες λόγια ψυχωφέλιμα. Και γλυκάθηκε η ψυχή του. Τα αγάπησε. Και τα ζητούσε, όσο πιο συχνά μπορούσε.

Έτσι ο τούρκος πίστεψε στον Χριστό, Και θέλησε να γίνει χριστιανός. Αλλά ο ισλαμικός νόμος δεν επιτρέπει μουσουλ­μάνος να γίνει χριστιανός. Διαφορετικά τον σφάζουν!


Άλλα το είχε πια βάλει μέσα του κα­λά, ότι μόνος αληθινός Θεός και Σωτήρας είναι ο Χριστός. Έφυγε λοιπόν και επήγε στο Άγιον Όρος. Να βαπτισθή. Κρυφά. Και ετοιμάσθηκε με τέτοια πίστη και τέ­τοιο πόθο, πού την στιγμή πού βαπτιζό­ταν έλαμψε το πρόσωπο του από το φως της Δόξας του Χριστού! Έλαμψε τόσο, πού δεν άντεχαν να τον ατενίζουν οι μοναχοί-άγιοι άνθρωποι!
Στο πρόσωπο του Κωσταντίνου (αυτό το όνομα επήρε στο άγιο βάπτι­σμα) έλαμψε και εξωτερικά -αισθητά, η χάρη πού παίρνει με το άγιο Βάπτισμα ο κάθε άνθρωπος, αφού εκείνη την στιγμή ενδύεται τον Κύριο της Δόξης, τον Χρι­στό.
Μετά το βάπτισμα, ο Κωνσταντίνος ο εξ Άγαρηνών, έζησε με συνέπεια την χρι­στιανική πίστη. Και την κήρυττε. Και την διακήρυττε. Και την ομολογούσε. Λυσσα­σμένοι εναντίον του, οι πρώην ομόπιστοι και ομοεθνείς του τούρκοι μετά τα φρικτά βασανιστήρια, πού διάρκεσαν 40 ήμερες, τον απαγχόνησαν (Κωνσταντινούπολη, 2 Ιουνίου 1819).
Και έτσι ο Τούρκος-αγαρηνός, έγινε μάρτυρας της πίστης του Χρίστου.
(Από το Ημερολόγιο 2003
της Ί. Μητροπόλεως Νικοπόλεως)

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.