Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ευλογία Κυρίου


1.Ευλογία Κυρίου και έλεος. Ζούμε χάρις στην ευλογία του Κυρίου.
Αν έπαυε για μια στιγμή η ευλογία του Κυρίου οι ανθρώπινες υπάρξεις θα εξαφανίζονταν μέσα σε μια στιγμή.

2 Ογδόντα χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις εξαφανίστηκαν μέσα σε μια στιγμή με τη βόμβα στη Χιροσίμα. Σαν σκόνη θα μας έκανε ο Εχθρός, αν δεν τον εμπόδιζε ο Κύριος με τις αγγελικές δυνάμεις Του. Ο Διάβολος από την αρχή πολεμάει να καταστρέψει τη δημιουργία του Κυρίου και πιο πολύ το τελειότερο δημιούργημα του Θεού, τον άνθρωπο.

3. "Ει μη Κύριος ήν εν ημίν,ειπάτω δη Ισραήλ, ει μη Κύριος ην εν ημίν εν τω επαναστήναι ανθρώπους εφ΄ ημάς, άρα ζώντας αν κατέπιον ημάς" (Αν ο Κύριος δεν ήταν μαζί μας, -ας το ομολογήσει τώρα ο Ισραήλ- αν ο Κύριος δεν ήτανε μαζί μας, όταν οι άνθρωποι ξεσηκώθηκαν εναντίον μας, ζωντανούς θα μας είχαν καταπιεί...)

4. "Η ψυχή ημών ως στρουθίον ερρύσθη εκ της παγίδος των θηρευόντων. Η παγίς συνετρίβη και ημείς ερρύσθημεν. Η βοήθεια ημών εν ονόματι Κυρίου του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην".(Η ζωή μας ξέφυγε σαν το πουλί απ΄ τα δίχτυα των κυνηγών. Το δίχτυ σκίστηκε κι εμείς γλιτώσαμε. Η βοήθειά μας έρχεται στ΄ όνομα του Κυρίου, που έφτιαξε τον ουρανό και τη γη.)

5. Αλλά θέλουμε πάντα να έχουμε την ευλογία του Θεού ή υπάρχουν φορές που δεν τη θέλουμε και που με την απομάκρυνσή μας απ΄ το Θεό παίρνουμε στο λαιμό μας και αθώους ανθρώπους που εξαρτώνται από μας;

6. H ζωή μας είναι ευλογία του Κυρίου. Τα πάντα είναι ευεργεσίες του Κυρίου. Αν ο Κύριος μας ξεχνούσε σε μια στιγμή θα εξαφανιζόμασταν. Εμείς όμως σπανίως δίνουμε δόξα και ευχαριστία στο Θεό και μάλιστα όχι μέσα απ΄ την καρδιά, αλλά εντελώς εξωτερικά, σαν ένα τυπικό καθήκον. Θε φερόμαστε ποτέ με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον συνάνθρωπό μας, αν όλα τα χρωστούσαμε σ΄ αυτόν , ακόμα και τη ζωή μας και τη ζωή των αγαπημένων μας;

7.Αν δεν λέμε δόξα τω Θεώ κι αν δεν Τον ευχαριστούμε για τα πάντα, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε στο Θεό. Δεν ευχαριστούμε το Θεό και δεν θυμούμαστε τις άπειρες ευεργεσίες Του γιατί δεν πιστεύουμε στο Θεό και δεν Τον αγαπάμε.

8. Δυο μέρες, τη μια μετά την άλλη, συναντώ ανθρώπους που αρέσκονται να διηγούνται τις δυστυχίες τους κι εγώ προσπαθώ να τους πείσω, να μη διηγούνται τις δυστυχίες τους, αλλά τις μύριες ευεργεσίες που τους έκανε ο Θεός.

9. Η δουλειά μου ήταν ν’ ακούω τις δυστυχίες των ανθρώπων (δικαστική ανάκριση). Mαύρισε η ψυχή μου από όσα άκουγα κι έφυγα όσο μπορούσα γρηγορότερα.

10. Τί σημαίνουν τα λόγια της προσευχής του "Πάτερ ημών" "μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν;" Ο Ισπανός ποιητής Μιγκέλ Ερνάντεθ στο ποίημά του , "Όπως ο ταύρος γεννήθηκα για τον πένθος και τη λύπη" γράφει" Όπως ο ταύρος μεγαλώνω με χτυπήματα".

11. Τα λόγια της προσευχής "μη μας βάζεις σε πειρασμό" σημαίνουν ότι παρακαλούμε το Θεό να μας βοηθήσει να μη μαθαίνουμε όπως ο ταύρος του ισπανικού ποιήματος με χτυπήματα, αλλά να μαθαίνουμε σαν άνθρωποι, ακούγοντας το Λόγο του Θεού και εφαρμόζοντας τις Εντολές Του.

12. Πρέπει να δοξάζουμε το Θεό και να τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες Του.
Δε γεννήθηκαμε για το πένθος και τη λύπη, αλλά για τη χαρά. Δόξα σοι ο Θεός πάντων ένεκα!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ηγάπησε κατάραν και ήξει αυτώ. Και ουκ ηθέλησεν ευλογίαν
και μακρυνθήσεται απ’ αυτού." (Ψαλμ.108)
http://moschoblog.blogspot.com/2011/01/blog-post_7273.html

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.